Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1775

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

El Govern destinarà 400 MEUR dels fons Next Generation a col·lectius vulnerables i serveis socials

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Govern destinarà uns 400 MEUR provinents del fons Next Generation a col·lectius vulnerables i serveis socials en les properes setmanes. Bona part dels ajuts, que es resoldran a principis de maig, serveixen també per tirar endavant projecte propis del Govern i impulsar iniciatives d’entitats socials a través de subvencions. Els projectes s’emmarquen en sis línies d’actuació: construcció i remodelació d’equipaments per a gent gran, persones amb discapacitat i infants; integració de l’atenció social i sanitària; la instal·lació d’energia fotovoltaica en equipaments; les millores tecnològiques per agilitzar tràmits; la innovació social, i la millora de l’accessibilitat.

En total, més de 300 iniciatives socials d’arreu de Catalunya rebran fons Next Generation per desenvolupar els seus projectes d’ajuda als col·lectius més vulnerables. A Barcelona, per exemple, hi ha prevista una nova residència assistida de gent gran al carrer Benavent de les Corts, on es crearan entorns similars als d’un domicili particular. També està prevista l’ampliació de la residència per a persones amb discapacitat intel·lectual Can Serra, a l’Hospitalet de Llobregat, per adaptar-la al model d’atenció centrat en la persona, amb unitats de convivència que fomentaran l’autonomia personal.

Publicitat

A Girona s’instal·laran sistemes d’energia fotovoltaica a les residències geriàtriques Creu de Palau i Puig d’en Roca, totes dues a la ciutat de Girona, i es reformarà la residència de gent gran Els Arcs, a Figueres.

A la població de Tarragona ja està en marxa la transformació de l’Antiga Ciutat de Repòs de Tarragona en un alberg juvenil per promoure el benestar emocional de nens, adolescents i joves. Tortosa acollirà una de les 13 unitats integrades d’atenció a infants i adolescents víctimes de violència sexual, conegudes com a Barnahus, que hi haurà arreu de Catalunya. També a la demarcació de Lleida, a la capital del Segrià i a la Seu d’Urgell, es posaran en marxa altres dues unitats més de Barnahus. A Lleida, a més, es reformarà la residència Empresseguera, per a persones amb discapacitat psíquica amb trastorns de conducta.

El Departament de Drets Socials engegarà igualment projectes transversals per a tot el territori, com ara iniciatives de transformació digital de la conselleria i revisió dels models d’atenció a la ciutadania; actualitzar programes com el Connecta’t al voluntariat, el Carnet Jove o la Xarxa Òmnia, així com d’altres per reduir la bretxa digital o l’exclusió social i enfortir les relacions comunitàries.

Els 400 milions d’euros provinents dels fons s’afegeixen al pressupost del Govern destinat a Drets Socials, que enguany supera els 3.500 milions d’euros.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió