Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Govern destinarà 13 milions d’euros a la indústria de l’automoció

ACN Barcelona.-El Govern destinarà 13 milions d’euros a ajuts a la indústria de l’automoció, una de les més impactades per la reconversió del sector i per la crisi de la […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-El Govern destinarà 13 milions d’euros a ajuts a la indústria de l’automoció, una de les més impactades per la reconversió del sector i per la crisi de la pandèmia. La conselleria d’Empresa i Coneixement ha aprovat dues línies d’ajuts que aquest dilluns avança el diari ‘ARA’ i que ja s’han publicat al DOGC: una amb subvencions per fer processos de reflexió “estratègica i desenvolupament de plans de transformació i negoci per a empreses de la cadena de valor” de la indústria de l’automoció, amb una dotació de 3 milions d’euros; i una altra per fer “inversions empresarials d’alt impacte”, amb 10 milions d’euros. Els ajuts seran directes i s’articularan a través de la direcció general d’Indústria i l’agència ACCIÓ.

El sector de l’automoció és el tercer més important de la indústria catalana, per darrere del químic i el de l’alimentació: representa un 10,2% del PIB i dona feina a unes 143.000 persones. A Catalunya es fabriquen mig milió de vehicles cada any, el 20% del total a l’Estat, i la indústria de l’automoció es considera vital per la resta de sector que en depenen, sobretot unes 500 empreses auxiliars. En la seva explicació dels ajuts al DOGC, el departament d’Empresa recorda que l’automoció ja vivia un moment de “transformació profunda” abans de l’arribada de la pandèmia de coronavirus. El virus, però, ha intensificat la urgència d’ajudar la indústria del material de transport, que ha caigut en el seu conjunt (automoció, ferroviari, naval) en un 38,4%. Segons les últimes dades disponibles, el juliol del 2020 el sector de vehicles de motor tenia 33.070 persones afectades per ERTO, un 84,1% de la seva afiliació a la Seguretat Social.