Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Govern destinarà 11,4 MEUR a ajuts a noves deixalleries, reutilització de residus industrials i retirada d’amiant

ACN Barcelona.-L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) destinarà 11,4M€ a diverses ajudes i subvencions adreçades a la implantació de deixalleries, projectes de prevenció i reciclatge de residus industrials i retirada […]

Avatar
Agències 04/03/2021

ACN Barcelona.-L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) destinarà 11,4M€ a diverses ajudes i subvencions adreçades a la implantació de deixalleries, projectes de prevenció i reciclatge de residus industrials i retirada d’amiant, recuperació de sòls i foment de l’economia circular dels residus. En concret, es destinarà 5 milions a la convocatòria de subvencions per a la implantació de deixalleries per al tractament de residus municipals. Un total de 2 MEUR seran per a la subvenció de projectes de prevenció, preparació per a la reutilització i reciclatge de residus industrials amb l’objectiu de reduir la seva generació durant els processos de fabricació.

També s’ha donat el vistiplau a ajudes destinades a les administracions públiques per a la investigació i recuperació de sòls de la seva propietat que es veuen afectats per indicis de contaminacions puntuals o per abocaments de residus industrials per causant desconegut. En total, es destinarà a aquestes subvencions 500.000 euros.D’altra banda, s’ha aprovat ampliar fins als 2,9M€ la dotació de l’ordre de subvenció destinada a la retirada, en origen, de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant. L’objectiu és promoure i fomentar la retirada de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant i procurar que aquesta retirada s’efectuï amb les òptimes condicions.A més, el Consell de Direcció de l’ARC ha aprovat una aportació d’1M€ a la convocatòria conjunta amb l’Agència per a la Competitivitat a l’Empresa (ACCIÓ) per al foment R+D en economia circular i residus. L’objectiu d’aquests ajuts és dotar a les empreses d’instruments per a millorar el seu comportament ambiental en matèria de prevenció i gestió de residus i accelerar la transició cap a models més circulars.