Edició 2271

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 13 de octubre del 2024
Edició 2271

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 13 de octubre del 2024

El Govern destina 8 MEUR a fomentar els contractes a migrants en situació administrativa irregular, el doble que el 2020

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) ha publicat una nova convocatòria de la línia de subvencions d’acollida ACOL de foment de la contractació de persones en situació administrativa irregular amb un pressupost de 8 milions d’euros, més del doble que el 2020, ja que durant l’any 2021 no es va publicar. Els recursos permetran la contractació a jornada completa durant un any de 400 persones que compleixen els requisits per tramitar un arrelament social, igualant la xifra de contractes que s’han tancats entre 2018 i 2020 (418). El termini de sol·licituds de les subvencions s’inicia aquest dimarts i finalitzarà el 7 de març. Els contractes s’hauran de formalitzar no més tard del 30 de desembre.

Tenir un contracte de treball de 12 mesos a jornada completa és un dels principals requisits que la llei d’estrangeria demana a les persones migrades extracomunitàries per poder aconseguir l’autorització de residència i treball.

Publicitat

La subvenció s’atorga a entitats sense ànim de lucre i, com a novetat aquest any, a ajuntaments i consells comarcals, perquè contractin aquestes persones i, si ho consideren necessari en cada cas, hi facin acompanyament. Al finalitzar el contracte de treball, si les persones participants compleixen els requisits, poden renovar el seu permís de residència i treball amb una durada de dos anys.

En paraules de la secretària d’Igualtats, Mireia Mata Solsona, “l’ACOL no és només un any de contracte” sinó que “és una oportunitat que et reconeguin com a persona treballadora, contribuent, subjecte de drets i deures”.

Els principals requisits que es demanen per poder accedir a un contracte a través de la línia ACOL són ser persona extracomunitària; poder acreditar, mitjançant el padró, una permanència continuada a Espanya els darrers tres anys, els dos darrers anys dels quals han de ser a Catalunya i no tenir antecedents penals.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió