Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Govern destina 70 MEUR extraordinaris a finançar la Renda Garantida de Ciutadania davant l’augment de sol·licituds

ACN Barcelona.-El Govern destinarà 70,3 milions d’euros (MEUR) extraordinaris a finançar la Renda Garantida de la Ciutadania (RGC) davant l’augment de sol·licituds. Des de l’inici de la pandèmia la conjuntura […]

Avatar
Agències 27/07/2021

ACN Barcelona.-El Govern destinarà 70,3 milions d’euros (MEUR) extraordinaris a finançar la Renda Garantida de la Ciutadania (RGC) davant l’augment de sol·licituds. Des de l’inici de la pandèmia la conjuntura social i econòmica, amb una pujada de les dades d’atur i dificultats d’inserció laboral, ha provocat un increment de persones en situació de desocupació. Aquesta quantitat permetrà l’arribada de l’RGC a les famílies que requereixen més suport i que la crisi de la covid-19 ha deixat en situació més vulnerable. Es tracta, doncs, d’un import que servirà com un avançament per poder atendre al cost de les nòmines dels mesos de setembre i octubre de 2021. Més endavant, a aquesta partida s’hi sumarà la segona part de la transferència, també de 70,3 MEUR.

Pel que fa a al total de la dotació de la RGC, el Departament de Drets Socials preveu que arribi als 430 milions d’euros a final d’any. A les dues partides de 70,3 milions d’euros, que sumen 140 milions, s’hi afegeix el pressupost inicial del 2021 – prorrogat del 2020 – de la partida pressupostària, que correspon a 289 milions d’euros.El Departament de Drets Socials també disposa d’una segona transferència de 55 milions d’euros que servirà per atendre una part significativa de la despesa covid-19 dels primers mesos. Amb aquesta xifra, es cobreix el pagament de la despesa derivada pel desplegament d’actuacions excepcionals sobre les organitzacions i els professionals dels centres residencials i els centres de dia de gent gran de titularitat pública, així com aquells subjectes a concerts o col·laboració amb el departament o privats amb finançament públic. Aquesta transferència serveix per implementar un conjunt d’actuacions d’atenció social, d’ordenació i de reforç de les residències per tal que aquests centres puguin donar una resposta ràpida, efectiva i modulable davant de possibles brots en l’evolució dels indicadors epidemiològics.