Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Govern destina 601.597 euros a ampliar els ajuts al sector vitícola per les pèrdues econòmiques fruit del míldiu

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat destinar 601.597 euros a l’ampliació dels ajuts per a compensar les pèrdues econòmiques de les explotacions vitícoles a conseqüència del míldiu. La quantia màxima de […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat destinar 601.597 euros a l’ampliació dels ajuts per a compensar les pèrdues econòmiques de les explotacions vitícoles a conseqüència del míldiu. La quantia màxima de l’ajut per a cada beneficiari serà d’un màxim de 20.000 euros, un ajut directe a aquells viticultors afectats amb un mínim d’un 35% de pèrdues de producció en la collita del 2020. Es tracta d’una nova transferència dels fons de capítol 5 de la secció pressupostària dels Fons de Contingència cap al capítol 4 dels pressupostos del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, per ampliar la dotació dels ajuts destinats a compensar les pèrdues econòmiques de les explotacions vitícoles durant la campanya 2020-2021 per l’afectació de la plaga.

Aquest ajut es va publicar amb una dotació inicial de 4 milions d’euros, amb una primera dotació de Fons de Contingència aprovada la setmana passada per un import de 1.518.986 euros. Aquesta segona fase, a la qual s’hi haurà de sumar les dotacions pressupostàries provinents de les transferències internes de les partides de les diferents direccions generals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, es cobrirà la totalitat de les necessitats de la línia, xifrades en 8,3 milions d’euros.Aquests ajuts van destinats als titulars d’explotacions vitícoles que siguin lliuradores de collita que constin en el Registre Vitivinícola de Catalunya (RVC) i que en el moment de presentar la sol·licitud siguin persones físiques que compleixin amb la condició d’Agricultor Professional o persones jurídiques que tinguin la condició d’Explotació Agrària Prioritària (EAP). També es poden beneficiar d’aquest ajut les persones que hagin percebut una subvenció a la primera instal·lació de persones joves agricultores de les convocatòries 2018 i 2019 o que hagin presentat una sol·licitud d’ajut per a la convocatòria 2020. Per gaudir de l’ajut caldrà disposar del requisit d’Agricultor Professional en el termini màxim de dos anys des de la data d’establiment efectiu.