Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Govern destina 3,5 MEUR a ajuts a activitats de demostració pel sector agrícola, ramader, forestal i agroalimentari

ACN Barcelona.-El Govern ha autoritzat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a realitzar despeses de 3,5 milions d’euros amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs per atendre la convocatòria […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha autoritzat el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a realitzar despeses de 3,5 milions d’euros amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs per atendre la convocatòria 2021 d’ajuts destinats a activitats de demostració de Transferència Tecnològica. Les subvencions tenen com a objectiu donar suport a la transferència de coneixements tècnics i de gestió adaptats a les realitats territorials i sectorials dels àmbits agrícola, ramader, forestal i agroalimentari de Catalunya mitjançant la realització d’activitats de demostració, camps d’assaig, xarxes de parcel·les experimentals, explotacions pilot, projectes d’aplicació de tecnologies diferencials o capitalització de projectes, entre altres.

Els beneficiaris poden ser les universitats, centres de recerca, centres tecnològics i/o centres de la xarxa TECNIO de Catalunya i altres entitats que tinguin com a objecte la recerca, sempre que el seu òrgan de govern estigui participat per una universitat. Els projectes han de donar resposta als àmbits de la sanitat vegetal i animal; el benestar animal; la millora de la gestió de les dejeccions ramaderes i de la fertilització; la gestió eficient de l’aigua, l’energia i el sòl; la producció alimentària i sostenible; la qualitat i seguretat alimentària; la bioeconomia i l’economia circular i la reducció del malbaratament; l’impuls de pràctiques per a la mitigació; l’adaptació del canvi climàtic i la preservació de la biodiversitat.Les activitats subvencionades han de ser d’interès per al sector i han de tenir com a finalitat la transferència tecnològica i de coneixement. Així mateix, han de ser innovadores respecte d’existències prèvies o actuals i haver-se iniciat amb posterioritat a la data de sol·licitud de l’ajut. Aquestes activitats també han de fomentar la innovació, la cooperació i el desenvolupament de la base de coneixement a les zones rurals i enfortir els lligams entre l’agricultura, la producció d’aliments i la silvicultura i la investigació i la innovació, incloent-hi l’objectiu de millorar la gestió i el rendiment. Aquests ajuts s’inscriuen en l’operació 01.02.01 del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya i en el marc del Pla Estratègic de Recerca, Innovació i Transferència agroalimentària i forestal de Catalunya. Les subvencions estan cofinançades pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) d’acord amb el que preveu el Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya 2014-2020.Aquesta serà la quarta convocatòria d’aquests ajuts. A les anteriors s’hi van destinar un import total de 4,5 milions d’euros i es van aprovar 148 projectes.