Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El Govern destina 32 MEUR per a l’organització de les eleccions del 14-F

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat destinar 32 milions d’euros per organitzar les eleccions al Parlament, previstes per al 14 de febrer. El consell executiu ha donat llum verda a la […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat destinar 32 milions d’euros per organitzar les eleccions al Parlament, previstes per al 14 de febrer. El consell executiu ha donat llum verda a la transferència de crèdit del fons de contingència al Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. La partida inclou un increment de 8 milions per a les mesures necessàries per a l’organització dels comicis en el context de la covid-19. Es preveu una inversió de 6,2 milions per a contractacions d’obres, serveis i subministraments; 4,1 milions de bestretes als ajuntaments; 1,75 milions en dietes per al personal involucrat en els comicis i 11,6 milions en subvencions a les formacions polítiques.

Les eleccions generen una despesa extraordinària que no està prevista al pressupost del 2020 i per això es fa necessària aquesta partida extra.Concretament, es destinen 32.234.817 euros al Departament d’Acció Exterior, RelacionsInstitucionals i Transparència, encarregat d’organitzar les eleccions, des de la Subdirecció General de Processos Electorals i Democràcia Directa que rep 20.593.018 euros de l’import total del crèdit.D’altra banda, el Govern ha autoritzat transferir 2,8 milions a la Secretaria de Difusió i Atenció Ciutadana per fer la campanya institucional informativa.