Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El Govern destina 2,3 MEUR a la millora de la seguretat viària

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat una despesa pluriennal de 2,3 MEUR per a la millora de la seguretat viària a les carreteres de titularitat de la Generalitat arreu del territori. […]

Avatar
Agències 03/07/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat una despesa pluriennal de 2,3 MEUR per a la millora de la seguretat viària a les carreteres de titularitat de la Generalitat arreu del territori. En concret, aquesta inversió s’adreçarà a la realització de tasques d’auscultació geotècnia de talussos i actius geotècnics. Les actuacions s’emmarquen en el nou model que està desplegant la Generalitat per transformar la gestió de la conservació i el manteniment de la xarxa viària, que està enfocat en aspectes com la millor continuada, la modernització i la digitalització, i no tant en la reposició. Aquest nou model significarà una inversió total de 430 MEUR a tot Catalunya en els pròxims 4 anys.

El sistema de gestió d’actius geotècnics té un paper rellevant en el nous sistema, juntament amb la gestió de ferms i d’estructures, pel grau d’especialització que aquests elements requereixen i la necessitat de garantir-hi una inversió continuada.