Dimecres, 29 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El Govern destina 2 MEUR a la construcció del nou edifici de Ciències de la Salut del Campus Universitari Igualda–UDL

ACN Igualada.-El Govern atorgarà una subvenció de 2 MEUR a l’Ajuntament d’Igualada per finançar la construcció del nou edifici que ha d’acollir els estudis universitaris en l’àmbit de Ciències de […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Igualada.-El Govern atorgarà una subvenció de 2 MEUR a l’Ajuntament d’Igualada per finançar la construcció del nou edifici que ha d’acollir els estudis universitaris en l’àmbit de Ciències de la Salut del Campus Universitari Igualada – UDL. La construcció del nou equipament permetrà reagrupar els estudis de salut que ara s’imparteixen a la ciutat en un sol espai. En concret, el grau en Infermeria i el doble grau en Fisioteràpia i Nutrició Humana i Dietètica que, aquest curs, apleguen un total de 470 estudiants. El nou edifici s’ubicarà al solar que ocupava l’antic Hospital d’Igualada, al passeig de Mossèn Cinto Verdaguer, i la seva entrada en funcionament es preveu en un termini de dos anys, prorrogable dos anys més.

La subvenció autoritzada aquest dimarts pel Govern es materialitzarà en la signatura d’un conveni entre el Departament d’Empresa, l’Ajuntament d’Igualada, i la Universitat de Lleida per a la construcció de la primera fase d’un nou edifici. La nova infraestructura permetrà disposar d’un espai docent i de recerca més adequat i esdevindrà un element de reactivació econòmica del territori, conjuntament amb la presència de l’hospital universitari. El nou edifici acollirà el grau en Infermeria, i el doble grau en Fisioteràpia i Nutrició Humana i Dietètica de la UdL a Igualada, que actualment s’imparteixen en dos espais diferents de la ciutat. Aquestes dues titulacions apleguen aquest curs 2020-2021 un total de 470 estudiants, als quals s’afegiran els matriculats en un futur màster en l’àmbit de la Salut a proposta de la Facultat d’Infermeria i Fisioteràpia. El solar de l’antic hospital comarcal on es projecta la construcció del nou equipament és propietat de l’Ajuntament d’Igualada i disposa d’una superfície de 3.507 metres quadrats.