Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El Govern destina 18,4 MEUR a la transformació i millora de regadius

ACN Barcelona.-El Govern destinarà 18,4 MEUR a atendre la convocatòria 2021 d’ajuts per a la transformació i la millora dels regadius. El Departament d’Agricultura té previst publicar una nova Ordre […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Barcelona.-El Govern destinarà 18,4 MEUR a atendre la convocatòria 2021 d’ajuts per a la transformació i la millora dels regadius. El Departament d’Agricultura té previst publicar una nova Ordre d’ajuts per tal de concedir una línia d’ajuts a les Comunitats de Regants per fer obres. La línia està dins de les operacions previstes en el PDR que s’ha allargat fins al 2011 i compta amb el finançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER). L’objectiu és modernitzar de forma integral un regadiu existent a partir del canvi d’una xarxa de reg per gravetat a una de reg pressuritzada i també millorar elements per afavorir l’eficiència i estalvi d’aigua.

Els ajuts es destinaran principalment a construir xarxes de transport i distribució, i capçals de reg fins a les explotacions individuals; sistemes d’automatització i control del consum; instal·lacions de captació i elevació d’aigües; implantació i millora de les instal·lacions elèctriques vinculades als sistemes de reg; implantació o millora de tecnologies d’informació i comunicacions (TIC) per a la millora de la gestió de l’aigua i l’energia en la infraestructura; implantació o millora d’instal·lacions de generació d’energies renovables; i embassaments i basses de regulació.El Govern proposa la distribució del pressupost en tres anualitats, ja que el major volum de sol·licituds inclouen obres que s’han de fer fora de la campanya de reg, és a dir, entre els mesos d’octubre i abril. En general, mentre s’executen les obres de modernització, no es pot regar, per tant, aquestes obres s’haurien de fer en diverses anualitats.