Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El Govern destina 1,75 MEUR a un programa per oferir formació d’alt nivell en el sector digital

ACN Barcelona.-El Govern invertirà 1,75 milions d’euros durant els pròxims dos anys en un programa pioner a l’Estat per oferir formació professional d’alt nivell en el sector digital. Segons ha […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-El Govern invertirà 1,75 milions d’euros durant els pròxims dos anys en un programa pioner a l’Estat per oferir formació professional d’alt nivell en el sector digital. Segons ha detallat l’executiu aquest dimarts, la iniciativa es concretarà en 18 cursos per formar 540 persones en set especialitats “molt demandades” per les empreses i amb dificultats per trobar personal a Catalunya. Es tracta de desenvolupadors ‘backend’ de Java, desenvolupadors ‘backend’ de ‘software’ de codi obert, desenvolupadors ‘frontend’, desenvolupadors de sistemes Android, científics de dades, ‘cloud deployers’ i gestors de projectes d’implementació CRM. Les persones que participaran en els cursos seran majoritàriament desocupades.

La previsió, a banda, és que vora un 40% dels alumnes siguin dones. Els cursos seran intensius, no tindran cost per l’alumnat i tindran una durada màxima de 300 hores. Pel que fa a la formació, aquesta s’impartirà a través de les universitats i centres de formació.La posada en marxa d’aquesta iniciativa arriba després que el Govern i el sector privat –a través del Mobile World Capital Barcelona i la Barcelona Digital Talent- hagin treballat durant un any i mig en el projecte. Durant aquest temps, les parts han detectat les necessitats de les empreses, han dissenyat els cursos formatius i han inclòs les especialitats en el catàleg del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Servei d’Ocupació Estatal. El cost del programa serà finançat a través del Fons Social Europeu.