Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

El Govern destina 110 MEUR en préstecs per finançar projectes d’inversió del sector industrial

ACN Barcelona – El Govern destina fins a 110 milions d’euros en préstecs per finançar projectes d’inversió en el sector industrial. L’objectiu de la convocatòria és “donar l’empenta necessària” a […]

Agències 06/03/2023

ACN Barcelona – El Govern destina fins a 110 milions d’euros en préstecs per finançar projectes d’inversió en el sector industrial. L’objectiu de la convocatòria és “donar l’empenta necessària” a inversions en un context de pujada dels tipus d’interès, segons ha apuntat la conseller delegada de l’Institut Català de Finances (ICF), Vanessa Servera, en un comunicat. En concret, l’Institut Català de Finances finançarà la línia de préstecs, mentre que el Departament d’Empresa i Treball bonificarà el tipus d’interès, assumint fins a un 2% del diferencial respecte de l’euríbor. La convocatòria estarà oberta fins al desembre del 2024 o fins que s’exhaureixi l’import i s’atorgarà mitjançant un procediment de concurrència no competitiva.

En el marc del Pacte Nacional per la Indústria, el préstec va dirigit a projectes de digitalització de la indústria, iniciatives relacionades amb el sector de la mobilitat i l’automoció o la reindustrialització d’instal·lacions, entre altres.

Els imports dels préstecs són d’un màxim del 80% de la inversió elegible, amb un mínim de 200.000 euros per a pimes i 800.000 euros per a grans empreses.