Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Govern desencalla la gestió del centre d’FP de l’Automoció a Martorell

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un acord perquè sigui un “operador integral de la formació”, escollit a través d’una licitació pública, el que gestioni el Centre de Formació […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un acord perquè sigui un “operador integral de la formació”, escollit a través d’una licitació pública, el que gestioni el Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell, encallat des de fa anys per desacords a l’administració. L’Ajuntament de Martorell (Baix Llobregat) va enviar un requeriment al Govern el mes de febrer per reclamar el retorn dels terrenys que ocupa el centre, on només hi ha 50 alumnes però la capacitat és de 14.000, per incompliment del contracte. Però fonts del consistori han indicat a l’ACN que si s’obre el procés de licitació renunciaran a recuperar els terrenys. Segons el Govern, la licitació garantirà que es tracti d’un “centre integrat” que vetlli perquè hi hagi “activitats formatives de tots els subsistemes de formació professional, i que s’adapti constantment a les necessitats reals de l’automoció”.

L’acord del consell executiu estipula que el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), com a titular patrimonial del centre, serà l’encarregat de fer la licitació i en serà el responsable del contracte i el desenvolupament. A banda, es crearà un òrgan de seguiment de l’execució del contracte amb representants de la Generalitat i de tots els agents econòmics (CCOO, UGT, Foment, PIMEC i el Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya), i un representant de l’Ajuntament de Martorell.