Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El Govern defensa que el confinament municipal el cap de setmana es pot aplicar d’acord amb l’estat d’alarma

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha defensat aquest dijous que el confinament perimetral de Catalunya i el municipal els caps de setmana es pot […]

Avatar
Agències 29/10/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès, ha defensat aquest dijous que el confinament perimetral de Catalunya i el municipal els caps de setmana es pot aplicar d’acord amb l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol. En roda de premsa, Aragonès ha afirmat que l’executiu català pot prendre la mesura de restricció de mobilitat que contempla el tancament perimetral del país i addicionalment el confinament municipal en cap de setmana per 15 dies. Aragonès ha concretat que la mesura ha estat avalada pels serveis jurídics de la Generalitat i que no tenen “cap dubte” que no generarà “cap problema”.

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit que la mesura entra dins la normativa que permet l’estat d’alarma. També ha manifestat que es pretén preservar la salut, l’economia i l’educació. “Hem de restringir la mobilitat, la interacció social perquè tant bon punt es tallen, baixa la propagació”, ha destacat.Ha justificat el confinament municipal en cap de setmana perquè és quan es produeix major “relaxament” i interacció social”. Preguntada per una periodista, Budó ha explicat que aquells ciutadans que marxin a la segona residència aquest dijous abans de l’entrada en vigor del confinament municipal, no podran tornar fins dilluns al matí.D’altra banda, el vicepresident Aragonès ha estat preguntat per un periodista sobre el fet que el grup republicà al Congrés no hagi reclamat majors competències en les seves esmenes durant el debat per la pròrroga de l’estat d’alarma. Aragonès li ha respost que aquestes consideracions les ha de fer directament ERC perquè ell compareix com a membre del Govern. Això sí, ha argumentat que el Govern voldria “més ampli” l’estat d’alarma per poder prendre “més mesures”. “L’actual l’esgotarem fins al final”, ha dit.