Dimarts, 20 d'octubre de 2020 - Edició 817
La República

El Govern defensa la vigència del mandat de l’1-O i reclama a l’Estat que “torni al terreny de la política”

ACN Barcelona.-El Govern proclama que el mandat de l’1-O continua vigent i que els obliga, en una declaració amb motiu del tercer aniversari del referèndum. No fer-ho, afegeix l’escrit, seria […]

Avatar
Agències 01/10/2020

ACN Barcelona.-El Govern proclama que el mandat de l’1-O continua vigent i que els obliga, en una declaració amb motiu del tercer aniversari del referèndum. No fer-ho, afegeix l’escrit, seria “assumir que la repressió ha vençut les urnes”. L’executiu en funcions referma la seva aposta per l’amnistia i l’autodeterminació i es dirigeix a l’estat espanyol per reclamar-li que posi sobre la taula una proposta. “És una exigència democràtica que l’estat espanyol torni al terreny de la política i la negociació i abandoni la judicialització i la repressió”, afegeix la declaració. Finalment, el Govern conclou que Catalunya és capaç de fer possible l’impossible.

A la declaració ‘Davant la judicialització, Política i Democràcia’, el Govern apunta que davant la “repressió” cal més “fermesa en les conviccions”, “política” i “més democràcia”. Una vegada més tornen a reclamar l’amnistia i l’autodeterminació i emplacen el govern espanyol a abandonar la posició de “bloqueig” i “judicialització” i explicar la seva proposta per a Catalunya. “A dia d’avui sabem que la seva proposta és inexistent i nul·la”, lamenta l’executiu català. “El nostre compromís és fer de Catalunya una República al servei de tota la ciutadania perquè aquesta visqui millor. Per això el futur passa per l’amnistia i l’autodeterminació”, insisteix el text de la declaració. Però el Consell Executiu també alerta que per encarar el futur primer cal superar la crisi de la covid-19.Tres anys després de l’1-O, el Govern lamenta que davant la “llibertat” i “maduresa democràtica” que representen les urnes, l’Estat hagi respost “sistemàticament” amb “repressió” i “judicialització”. Han criticat que aquesta “judicialització” no s’aturi i que hagi arribat a l”‘extrem” d’inhabilitar “injustament” a Quim Torra. “Un autèntic atac al Govern i al Parlament. Un atac a les institucions on resideix la sobirania del poble de Catalunya”, destaquen. “Per això no ens resignem i, ben al contrari, proclamem que el mandat del referèndum de l’1 d’octubre continua vigent i ens obliga, perquè no fer-ho seria assumir que la repressió i la involució han vençut les urnes”, conclou la declaració.

Relacionats