Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Govern dedica 48 MEUR a una línia d’ajuts per a l’estalvi i l’eficiència energètica a la indústria

ACN Barcelona.-La conselleria d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha obert aquest dimarts una línia d’ajuts per a l’estalvi i l’eficiència energètica a la indústria, amb […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Barcelona.-La conselleria d’Empresa i Coneixement, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), ha obert aquest dimarts una línia d’ajuts per a l’estalvi i l’eficiència energètica a la indústria, amb un pressupost de 48 milions d’euros. L’objectiu és contribuir a la reducció dels consums d’energia i de les emissions de CO2 provocats per l’activitat industrial. Les indústries a Catalunya representen el 26% del total del consum d’energia. Els diners han de servir per millorar els processos industrials amb renovació de maquinària més eficient o transformant el procés productiu, i/o per aplicar sistemes de gestió energètica a les instal·lacions o als processos productius.

Segons la conselleria d’Empresa, aquest tipus d’actuacions milloren no només el medi ambient, sinó també la competitivitat de les companyies.Els ajuts es donaran per una inversió mínima de 75.000 euros en el cas de la transformació dels processos industrials i de 30.000 en el cas dels sistemes de gestió energètica. L’import màxim serà de 9 milions d’euros en una mateixa ubicació industrial.La convocatòria, que s’obre aquest dimarts, és reglada, de manera que es donen els ajuts en funció de l’ordre de presentació de les peticions, fins que s’acabi el pressupost o s’arribi a la data de 31 de desembre del 2020. Els diners són del Fons Nacional d’Eficiència Energètica, creat a instància de la Unió Europea i que a l’Estat espanyol es dota a través de l’Institut per a la Diversificació i l’Estalvi Energètic (IDAE) amb aportacions de la tarifa energètica.