Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El govern de Tarragona es queda sense aprovar els primers modificatius de crèdit del nou pressupost

ACN Tarragona.-El govern de Tarragona s’ha quedat sense tirar endavant els primers modificatius de crèdit del pressupost d’enguany. Els comptes van ser aprovats per l’executiu format per ERC i ECP […]

Avatar
Agències 21/02/2020

ACN Tarragona.-El govern de Tarragona s’ha quedat sense tirar endavant els primers modificatius de crèdit del pressupost d’enguany. Els comptes van ser aprovats per l’executiu format per ERC i ECP i avalats per Junts per Tarragona i la CUP, però en el ple d’aquest divendres les cupaires han avançat que no donaran suport a cap modificatiu fins que no es reuneixin amb el govern municipal. Unes trobades entre CUP i executiu que han de servir per fer un seguiment de l’evolució dels pressupostos. Entre les partides previstes en els modificatius hi ha 25.000 euros perquè la ciutat aculli un inici d’etapa de la Volta a Catalunya de ciclisme, que s’ha de celebrar el 28 de març, i que queda a l’aire.

El conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, ha lamentat que “feia vint anys que en aquest ajuntament no es deixava d’aprovar un modificatiu de crèdit” i ha carregat contra els grups que no hi han donat suport, acusant-los de voler torpedinar el govern encara que sigui en detriment de l’avenç de la ciutat. Entre les partides que no prosperaran també n’hi havia previstes per a millores al Camp de Mart, a la biblioteca de Torreforta, per a beques menjador, per a la mostra de teatre jove o per a la programació d’activitats d’oci d’estiu, entre altres. En el ple també s’ha aprovat el cessament del gerent del Patronat de Turisme, després de fortes discrepàncies entre els grups, així com l’inici del procés d’absorció de l’empresa pública Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), per part de l’Empresa Municipal de Transports (EMT). Des de l’equip de govern s’ha avançat que en el futur es vol impulsar un procés semblant amb l’Empresa Municipal de Desenvolupament Econòmic (EMDE) i Espimsa, que gestiona els mercats municipals.