Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El govern de Noruega es compromet a finançar part del deute de Norwegian si aconsegueix ampliar capital en 435 MEUR

ACN Barcelona.-El govern de Noruega ha anunciat aquest dijous que es compromet a finançar part del deute de Norwegian si l’aerolínia aconsegueix ampliar capital en 4.500 milions de corones noruegues […]

Avatar
Agències 21/01/2021

ACN Barcelona.-El govern de Noruega ha anunciat aquest dijous que es compromet a finançar part del deute de Norwegian si l’aerolínia aconsegueix ampliar capital en 4.500 milions de corones noruegues (aproximadament 435 MEUR) i rebre l’aprovació del seu nou pla de negoci després de demanar el concurs de creditors al país. Portaveus de la companyia consultats per l’ACN assenyalen que el suport del govern noruec no està quantificat, però asseguren que consistirà en l’aprovació d’un préstec híbrid sota les condicions actuals de mercat, és a dir, sota els tipus d’interès actuals. La companyia celebra l’anunci i assegura que les possibilitats de superar la crisi provocada per la pandèmia “augmenten significativament”.

Segons ha detallat la ministra de comerç del govern Noruec, Iselin Nybø, la voluntat de l’executiu no és convertir-se en propietari de l’aerolínia, sinó contribuir a la seva recuperació. Per altra banda, el ministre de transport del país escandinau, Knut Arild-Hareide, ha assenyalat que el govern vol garantir “una oferta robusta de vols” quan s’aixequin les restriccions de mobilitat. En aquest sentit, considera que una Norwegian reestructurada pot ser “molt important” pel país.El passat mes de desembre, la companyia va demanar concurs de creditors a Noruega per fer front a la crisi de la covid-19. Des de llavors, l’aerolínia ha dissenyat un nou pla de negoci, basat en una estructura empresarial més simplificada, una reducció del deute i la reestructuració de les seves rutes, centrant-se en el mercat europeu i aturant els trajectes de llarg radi. L’empresa té previst comptar amb una flota de 50 avions aquest any i ampliar-la fins a les 70 aeronaus l’any 2022, així com reduir en 20.000 milions de corones noruegues (vora 1.935 MEUR) el seu deute.Cal recordar que Norwegian, que opera a la T2 de l’aeroport del Prat, manté part dels seus vols aturats arran de la pandèmia. A Barcelona, l’aerolínia ja ha anunciat que no reprendrà l’activitat almenys fins al pròxim mes de febrer.