Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El govern de la Paeria considera que l’arxivament de la llicència comercial a Torres Salses reforça el Pla de l’Estació

ACN Lleida – El govern de l’Ajuntament de Lleida considera que l’arxivament per part de la direcció general de Comerç de la sol·licitud de llicència comercial al projecte de Torre […]

Agències 15/02/2022

ACN Lleida – El govern de l’Ajuntament de Lleida considera que l’arxivament per part de la direcció general de Comerç de la sol·licitud de llicència comercial al projecte de Torre Salses suposa que “en l’àmbit del SUR-42 no podrà haver-hi aquest equipament comercial”, segons el tinent d’alcalde Toni Postius. El govern d’ERC i Junts reitera l’aposta per un model comercial de proximitat i integrat dins la trama urbana. En aquest sentit, treballa per tirar endavant el Pla de l’Estació i sosté que la resolució de la Generalitat “dona molta més força” al desenvolupament comercial lligat a aquest projecte. Així mateix, Postius ha convidat els promotors del parc comercial i d’oci Promenade Lleida, projectat a Torre Salses, a invertir al Pla de l’Estació.

El govern de la Paeria considera que amb l’arxivament de la llicència comercial sol·licitada pels promotors de Promenade Lleida, el parc comercial i d’oci projectat per Eurofund Group i Frey a Torre Salses no podrà tirar endavant. A més, el tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha recordat que el desembre passat la Junta de govern local de la Paeria va declarar caducats els expedients de les cessions anticipades i les ocupacions directes per facilitar la construcció del vial Víctor Torres, d’accés al SUR 42-Torre Salses.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, no s’ha mostrat sorprès per la resolució de la Generalitat i ha assenyalat que “sense disposar del 100% del sòl era difícil que la direcció general de Comerç concedís la llicència comercial” sol·licitada pels promotors de Promenade Lleida. Postius ha indicat que la Paeria és propietari d’un 13% d’un dels dos sectors on està projectat el parc comercial i d’oci de Torre Salses i que aquest és indivisible, tal com s’estableix en el projecte de reparcel·lació que va aprovar l’Ajuntament de Lleida i que va comportar la sortida del Comú del govern el juliol passat. “L’ajuntament n’és titular, es tracta de patrimoni públic i es regeix per la Llei de patrimoni i, des d’aquest punt de vista, la Paeria té plena capacitat de disposició”, ha dit el tinent d’alcalde.  

L’alcalde de Lleida ha reiterat que el govern d’ERC i Junts defensa un model comercial basat en la proximitat i integrat dins la trama urbana i, en aquest sentit, aposta pel desenvolupament del Pla de l’Estació, per revitalitzar l’ARE i l’activitat als barris. “Una ciutat com Lleida no podria sostenir al mateix temps el Pla de l’Estació, Torre Salses i l’ARE de l’LL-11”, ha remarcat Miquel Pueyo.

“Creiem que hi ha motius per pensar que el Pla de l’Estació es pugui desplegar i és en aquesta la posició en què ens trobem”, ha exposat Pueyo, tot expressant “el màxim respecte polític i personal per a qualsevol iniciativa, inclosa la dels promotors de Torre Salses”. “Nosaltres fem la nostra feina i som coherents amb el compromís que vam establir d’entrada amb el nostre electorat i en aquests moments amb el conjunt de la ciutadania”, ha dit l’alcalde de Lleida.

De la seva banda, Toni Postius, considera que l’arxivament de la llicència comercial a Torre Salses “dona molta més força al projecte del Pla de l’Estació, des del punt de vista del desenvolupament comercial”. En aquest sentit, ha convidat els promotors de Promenade Lleida a invertir al Pla de l’Estació.  

El tinent d’alcalde ha recordat que el govern d’ERC i Junts (i fins al juliol passat integrat també pel Comú) es va trobar amb un conveni signat entre l’anterior govern socialista i els promotors del projecte comercial de Torre Salses amb una sèrie d’obligacions i compromisos per ambdues parts. “Ja vam dir que faríem allò estrictament necessari des del punt de vista de complir amb la llei perquè en cap moment prevariquéssim però que no aniríem més enllà”, ha afirmat el tinent d’alcalde. “A partir d’aquí veurem quin és l’escenari que s’obre a partir d’ara”, ha dit, en relació amb les actuacions que puguin emprendre els promotors de Promenade Lleida després de la decisió de la Generalitat d’arxivar la sol·licitud de llicència comercial.

Pueyo i Postius han explicat que el govern municipal ha continuat i continua treballant per tirar endavant el Pla de l’Estació, que és “el gran projecte comercial que uneix i que suma esforços i que és unànime des del punt de vista del que desitja la ciutadania”, segons el tinent d’alcalde. En aquest sentit, ha explicat que a la tardor està previst que s’iniciïn les obres de la nova estació d’autobusos.