Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El govern de Colau rebutja fer marxa enrere amb la ZBE arran de la covid-19 però s’obre a introduir matisos

ACN Barcelona.-El govern d’Ada Colau rebutja fer marxa enrere amb la Zona de Baixes Emissions arran de la situació generada per la covid-19. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, […]

Avatar
Agències 19/05/2020

ACN Barcelona.-El govern d’Ada Colau rebutja fer marxa enrere amb la Zona de Baixes Emissions arran de la situació generada per la covid-19. El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha refusat una proposició presentada pel PP que demanava una moratòria generalitzada de la ZBE. “No s’entendria que en un tema tan important com la salut fem un pas enrere”, ha dit Badia. Tanmateix ha recordat que l’inici de la pandèmia i l’estat d’alarma ja van provocar que no s’iniciés el règim sancionador en la data prevista i no ha descartat que s’introdueixin “alguns matisos” en la normativa per per adaptar el calendari de moratòria que ja beneficiava a alguns vehicles.

“El que hem de treballar és la lletra petita”, ha dit apuntant que cal “treballar-ho més”. “No podem anar per una moció tan generalista però entenem que hem d’introduir alguns matisos”, ha afegit Badia responent al regidor del PP Oscar Ramírez.Les furgonetes, els camions i els autocars i autobusos disposen d’un any de moratòria des de l’entrada en vigor el passat 1 de gener, encara que no tinguin el distintiu ambiental de la DGT. Inicialment, l’Ajuntament va donar aquest marge d’un any perquè les empreses renovin les seves flotes, ja que a partir del gener del 2021 estaran sotmesos a les mateixes restriccions que els cotxes i les motos contaminants.El text que regula la ZBE també marca un any de moratòria per a les persones vulnerables que necessitin el seu vehicle per treballar.Tanmateix, Badia ha obert la porta a modificar aquest calendari de moratòria, tot i que no ha concretat ni com ni en quins casos.La proposició del PP demanava instar el govern Municipal a aprovar una suspensió de la ZBE fins al 31 de desembre de 2021, “ampliable en el seu termini si la situació econòmica i sanitària així ho aconsellessin”.