Divendres, 26 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

El govern de Barcelona aposta per l’obertura de nous establiments musicals i de restauració a Travessera de Dalt

ACN Barcelona.-La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment una modificació del Pla d’Usos de Gràcia en l’àmbit de Travessera de Dalt amb l’objectiu d’impulsar la reactivació […]

Avatar
Agències 23/02/2021

ACN Barcelona.-La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment una modificació del Pla d’Usos de Gràcia en l’àmbit de Travessera de Dalt amb l’objectiu d’impulsar la reactivació econòmica de la zona. Així, es permetrà l’obertura de nous establiments musicals i de restauració, però preservant la qualitat ambiental i tenint en compte el grau de densificació residencial. Gairebé quatre anys després d’acabar la reforma d’aquesta via, s’ha observat una dinamització comercial baixa. L’objectiu és ara la reactivació econòmica, però de forma equilibrada amb la qualitat de vida dels veïns. Aquesta modificació haurà d’aprovar-se al plenari municipal.

Així, podran obrir establiments de restauració, botigues de plats preparats i de comerç alimentari amb degustació, així com establiments d’activitats musicals amb superfície útil màxima de 150 metres quadrats i amb distàncies mínimes entre locals de 200 metres. No s’admetran les llicències vinculades a locals d’exhibició sexual o les de règim especial.El Pla d’Usos de Gràcia vigent es va aprovar l’any 2016 amb l’objectiu d’equilibrar els usos que generen les diferents activitats al districte i minimitzar els impactes en el veïnat. Hi ha quatre àrees: la zona saturada (interior de la Vila de Gràcia), on no es permet l’obertura de nous establiments; la zona de contenció (corona de la Vila, Gràcia Nova i Camp d’en Grassot), on es poden obrir nous establiments sempre que no suposi un augment del total d’establiments; zones perimetrals (carrers que delimiten el districte de Gràcia amb Sarrià – Sant Gervasi i l’Eixample), on s’aplica el que estableix l’ordenació d’usos i activitats del districte veí, i les zones genèriques (barris de Vallcarca, els Penitents, el Coll i part de la Salut), on es poden obrir noves activitats.La modificació actual, després del període d’al·legacions, s’haurà de debatre i aprovar al plenari municipal.