Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El Govern crea una subdirecció general per “culminar” el traspàs de Rodalies

ACN Barcelona – El consell executiu ha aprovat aquest dimarts la creació d’una subdirecció general de Transport Ferroviari per “culminar” el traspàs integral de Rodalies. El Govern ha acordat impulsar […]

Agències 30/08/2022

ACN Barcelona – El consell executiu ha aprovat aquest dimarts la creació d’una subdirecció general de Transport Ferroviari per “culminar” el traspàs integral de Rodalies. El Govern ha acordat impulsar aquest mecanisme per tal de preparar l’estructura i els equips tècnics necessaris per poder assumir la xarxa ferroviària gestionada des de l’Estat. “Ha arribat l’hora de fer efectiu el traspàs integral. Com a departament, estem preparats, però li toca a l’Estat moure fitxa”, ha expressat el vicepresident del Govern i conseller de Territori, Jordi Puigneró. El Govern també ha aprovat la creació d’una subdirecció general de Descarbonització i Carreteres Intel·ligents per implementar innovacions tecnològiques en matèria d’infraestructura viària.

D’altra banda, també s’impulsarà la implementació del Building Information Modeling (BIM), amb el propòsit de la descarbonització del transport ferroviari i de polítiques de “reequilibri territorial i connectivitat”.

La creació de les dues subdireccions generals s’ha fet en el marc de l’aprovació d’un nou decret amb el qual el Govern vol desplegar una nova estructura pel Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. Segons ha detallat l’Executiu, l’objectiu d’aquesta remodelació és impulsar tres àmbits “estratègics”: la descarbonització de la mobilitat, la connectivitat física i digital i la vertebració territorial del país.

El Govern també ha anunciat que crearà una nova àrea de bicicleta per “potenciar la mobilitat activa en bici i desenvolupar l’estratègia catalana i la planificació d’infraestructures ciclables”.