Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El Govern crea una borsa d’interins per cobrir llocs de secretaria d’intervenció als ajuntaments

ACN Barcelona.-El Govern ha iniciat el procediment per crear una borsa de treball d’interins per garantir la cobertura de llocs de secretaria d’intervenció als ajuntaments de Catalunya. Aquestes places han […]

Avatar
Agències 02/07/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha iniciat el procediment per crear una borsa de treball d’interins per garantir la cobertura de llocs de secretaria d’intervenció als ajuntaments de Catalunya. Aquestes places han de ser ocupades per funcionaris de l’administració local amb habilitació de caràcter nacional (FHN) però l’Estat, que és qui ha de fer la convocatòria de les places, “no dona resposta a les necessitats de provisió dels ajuntaments i ens locals”, segons la Generalitat. Segons com funcioni aquesta borsa, l’executiu es planteja ampliar-la a altres subescales del personal funcionari de l’administració local amb habilitació nacional. El Govern diu que l’oferta en els últims cinc anys d’aquestes places és “clarament insuficient” i perjudica els ens locals.

Segons les dades de l’executiu, a Catalunya hi ha 1.498 places reservades a FHN i un “elevat percentatge d’ens locals no tenen cobertes aquestes places amb un funcionari de carrera”. En el cas dels ajuntaments més petits, el secretari és l’únic lloc de funcionari del consistori, i això provoca “greus distorsions que poden arribar a la paralització de tota la gestió municipal”. Sovint, per això, els ajuntaments nomenen interins per cobrir aquests llocs de feina. Només l’any passat, se’n van nomenar 61 a la subescala secretaria d’intervenció. El Govern confia publicar la convocatòria de les proves selectives per a la borsa el darrer quadrimestre d’aquest 2020. L’objectiu és seleccionar el personal funcionari interí amb un únic exercici obligatori teòrico-pràctic. Posteriorment, la Direcció General d’Administració Local cridarà als candidats de la borsa segons l’ordre de puntuació obtingut i d’acord amb la zona o zones sol·licitades, que seran vuit, d’acord amb les vegueries.