Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El Govern crea la gestora que pilotarà el Consell Comarcal del Barcelonès fins que sigui suprimit

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimecres la creació de la comissió gestora que pilotarà el Consell Comarcal del Barcelonès fins que sigui suprimit definitivament. Aquesta decisió arriba després que […]

Avatar
Agències 09/07/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimecres la creació de la comissió gestora que pilotarà el Consell Comarcal del Barcelonès fins que sigui suprimit definitivament. Aquesta decisió arriba després que el Parlament avalés la setmana passada la distribució de competències, activitats i serveis que va decidir la Generalitat i és el pas previ a la dissolució de l’ens comarcal. La gestora estarà formada per cinc membres –tres de la Generalitat i dos del Consell Comarcal–: la directora general d’Administració Local, la subdirectora general de Supervisió i Tutela Financera, un representant de la Intervenció General, el president del Consell Comarcal i el seu gerent.

Aquestes persones seran les responsables de l’ens fins que el Govern aprovi definitivament, mitjançant un altre decret, la dissolució del Consell Comarcal del Barcelonès. El Consell Comarcal va aprovar per unanimitat el març de 2017 una moció que demanava a la Generalitat i al Parlament que comencessin els tràmits per suprimir la corporació, amb la qual cosa el Barcelonès es convertirà en l’única comarca catalana que no té un govern propi. El 6 de febrer d’aquest 2019, el Parlament va aprovar la llei de supressió del Consell Comarcal del Barcelonès, que estableix el mecanisme per liquidar-lo.