Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El Govern crea la comissió interdepartamental per impulsar la candidatura als Jocs Olímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona

ACN Barcelona.-El Govern ha creat la Comissió Interdepartamental delPrograma per impulsar la candidatura als JocsOlímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona. Així ho ha anunciat la Generalitat aquest dimarts, tot explicant que […]

Avatar
Agències 25/02/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha creat la Comissió Interdepartamental delPrograma per impulsar la candidatura als JocsOlímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona. Així ho ha anunciat la Generalitat aquest dimarts, tot explicant que el grup estarà format per representants dels departaments de Territori i Sostenibilitat; d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; de la Vicepresidència, Economia i Hisenda, de les delegacions territorials de Barcelona, Lleida, Girona, Alt Pirineu i Aran, i Catalunya Central i de l’Agència Catalana de Turisme. L’entitat s’encarregarà de seguir i avaluar els resultats del programa, aprovat el març passat, que prepara la candidatura de Catalunya als Jocs Olímpics d’Hivern per al 2030.

La Comissió tindrà com a president el secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras. La secretaria anirà a càrrec d’una persona designada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que podrà també contractar els professionals externs que siguin necessaris perquè el programa tiri endavant. Els objectius del programa, creat el març de l’any passat, són intercanviar informació i experiències en l’àmbit de l’esport, especialment en l’àmbit de les competicions esportives de caràcter internacional; estudiar i analitzar els reptes que representa per a Catalunya la presentació d’una candidatura olímpica i, per últim, aprofitar l’expertesa tècnica dels organismes i entitats de la Generalitat sobre els esdeveniments esportius competitius.El Govern recorda que lidera des del 2017 la Taula de treball permanent dels Jocs d’Hivern del 2030, formada per uns 50 representants d’institucions públiques i privades. A més, la Taula compta amb la presència de les principals institucions públiques, esportives i empresarials d’àmbit català.