Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El Govern crea el Consell de Tecnologies Quàntiques de Catalunya

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat la creació del Consell de Tecnologies Quàntiques de Catalunya. Aquest nou òrgan estarà integrat per personalitats del món acadèmic, empresarial i institucional assessorà el Govern […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat la creació del Consell de Tecnologies Quàntiques de Catalunya. Aquest nou òrgan estarà integrat per personalitats del món acadèmic, empresarial i institucional assessorà el Govern en l’impuls de les tecnologies quàntiques. A més, proposarà actuacions i mesures de coordinació i crearà els espais de debat necessaris amb el sector d’aquestes tecnologies a Catalunya i la societat civil. El Consell està impulsat conjuntament per Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, i les conselleries d’Empresa i Treball, i Recerca i Universitats. Segons el Govern, Catalunya pot esdevenir un territori capdavanter en tecnologies quàntiques.

En aquest sentit, el Govern aposta per impulsar un ecosistema de recerca i innovació, talent i empreses en tecnologia quàntica, i treballa per convertir Catalunya en un pol tecnològic mundial en aquestes tecnologies.