Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El Govern convocarà els agents socials per reactivar el Pacte Nacional per la Indústria “en les properes setmanes”

ACN Barcelona.-El Govern convocarà els agents socials “en les properes setmanes” per reactivar el Pacte Nacional per la Indústria (PNI), l’acord programàtic durant quatre anys que expirava el 2020 del […]

Avatar
Agències 08/06/2021

ACN Barcelona.-El Govern convocarà els agents socials “en les properes setmanes” per reactivar el Pacte Nacional per la Indústria (PNI), l’acord programàtic durant quatre anys que expirava el 2020 del qual s’ha executat 1.668 milions d’euros, un 90% de la quantitat prevista. Així ho ha anunciat el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos, en la inauguració del congrés Advanced Factories al CCIB. En el seu discurs, Castellanos ha admès que els esforços de la Generalitat en política industrial “no són suficients” i ha assegurat que el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent es reunirà amb sindicats i patronals per “reactivar un marc d’acord que sempre hauria d’haver estat viu”.

La negociació del PNI haurà de tractar el destí dels fons europeus Next Generation habilitats per la Comissió Europea per sortir de la crisi i transformar el model productiu així com l’impuls de la inversió de les polítiques industrials a partir dels pressupostos del 2022. Castellanos s’ha preguntat si les actuacions que la Generalitat ha fet fins ara són suficients i s’ha respost a ell mateix tot assegurant que “amb l’ambició que correspon a un Govern que acaba de començar, he de dir, amb tota la sinceritat que no”. “El Govern ha de redoblar els esforços en els processos de transformació per garantir que el pes industrial no només superi el 20% sinó que constitueixi la columna vertebral de l’economia catalana”, ha explicat Castellanos.