Dilluns, 6 de desembre de 2021 - Edició 1229
La República

El Govern contractarà 24 persones per accelerar la tramitació de projectes d’energies renovables

ACN Barcelona.-El Govern ha anunciat aquest dimarts que contractarà 24 persones per accelerar la tramitació de projectes d’energies renovables al país. Segons es detalla en els acords de Govern, l’executiu […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha anunciat aquest dimarts que contractarà 24 persones per accelerar la tramitació de projectes d’energies renovables al país. Segons es detalla en els acords de Govern, l’executiu pretén assegurar l’aplicació del Decret llei 24/2021, d’acceleració del desplegament de les energies renovables, distribuïdes i participades. D’aquesta manera, Catalunya avança en l’objectiu fixat per l’any 2030, que consisteix en la implantació de 10.000 MW de potència energètica procedents de fonts no contaminants. Segons les previsions del Govern, durant el període 2021-2024 es podran tramitar 5.000 MW, mentre que la resta es podrà gestionar d’una manera “molt més esglaonada” durant els pròxims anys.

De fet, el Govern considera que fins a l’any 2024 es podrien arribar a autoritzar més MW de potència dels previstos, ja que no tots seran declarats aptes, sigui per la seva incompatibilitat agronòmica, pel seu impacte en la biodiversitat o per no ajustar-se al plantejament urbanístic.