Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

El Govern confirma el nomenament del delegat als EUA Isidre Sala després d’un concurs públic

ACN Barcelona.-El Govern ha confirmat aquest dimarts a Isidre Sala com a delegat de la Generalitat als Estats Units, després que el polític superés un concurs públic i obtingués la […]

Avatar
Agències 03/12/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha confirmat aquest dimarts a Isidre Sala com a delegat de la Generalitat als Estats Units, després que el polític superés un concurs públic i obtingués la plaça. Sala, que prèviament havia estat director general d’Afers Globals i director general d’Afers Multilaterals i Europeus, ocupa així formalment el càrrec després d’assumir-lo provisionalment el mes de setembre per la dimissió de la seva antecessora, Victòria Alsina. Sala és llicenciat en ciències econòmiques per la UB, màster en Diplomàcia i Acció Exterior de la UPF i té un postgrau en Estudis de Desenvolupament de la UAB. També té un curs de l’IESC de l’Argentina i la Universitat de Cornell dels EUA. Parla sis idiomes i ha viatjat a una setantena de països per feina.

Abans de ser delegat, Sala s’havia encarregat d’establir la cooperació entre el Govern i organitzacions multilaterals. Del 2014 al 2017 es va dedicar a les institucions financeres i a altres organitzacions internacionals amb mandat econòmic com a especialista en institucions financeres internacionals. Sala va treballar a ACCIÓ del 2004 al 2014, on va ser director de la divisió de cooperació internacional des del 2008. Anteriorment, entre el 1997 i el 2004, va assumir el paper de desenvolupador de negocis en el departament internacional de dues firmes catalanes, eixamplant l’àrea d’influència a nous mercats.