Dilluns, 21 de setembre de 2020 - Edició 788
La República

El Govern concedeix 60 ajuts per incorporar investigadors internacionals amb experiència al sistema català de recerca

ACN Barcelona.-El Govern, mitjançant l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) ha concedit 60 ajuts Beatriu de Pinós per a la contractació de personal investigador postdoctoral a les […]

Avatar
Agències 17/09/2020

ACN Barcelona.-El Govern, mitjançant l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) ha concedit 60 ajuts Beatriu de Pinós per a la contractació de personal investigador postdoctoral a les universitats, centres de recerca i fundacions hospitalàries de Catalunya. Els ajuts permetran incorporar personal investigador altament qualificat i amb experiència internacional al sistema català de recerca. La convocatòria està dotada amb 8.658.000 euros i està finançada per la Secretaria d’Universitats i Recerca i compta amb cofinançament europeu dins del programa Marie Shklodowska Curie-Cofund. Els ajuts s’han concedit a 29 dones i 31 homes, de 17 nacionalitats diferents, que desenvoluparan durant tres anys un projecte de recerca.

De les 251 sol·licituds presentades el 40% corresponien a dones, però han obtingut el 48% del total d’ajuts, segons ha informat Universitats. La Secretaria ha destacat que d’aquesta manera “es consolida la tendència del programa Beatriu de Pinós d’oferir oportunitats per al desenvolupament professional de les investigadores, en un moment de la seva trajectòria en què sovint abandonen la carrera en recerca”.La seixantena d’ajuts aprovats es distribueixen en els àmbits d’arts i humanitats (9); biomedicina (9); ciències (13); ciències mèdiques i de la salut (5); ciències naturals i agroalimentàries (9); ciències socials (5), i enginyeria, tecnologia i arquitectura (10). Entre les temàtiques dels projectes seleccionats hi ha l’explotació vegetal d’humans i neanderthals durant el pleistocè tardà; la interacció entre protistes marins i virus; l’evolució cerebral en mamífers lliscants; la millora de la selecció de pacients per immunoteràpia; el procés de presa de decisions al Parlament Europeu, o l’ús massiu de l’Internet of Things, entre d’altres.

Relacionats