Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El govern Colau torna a oferir Barcelona per rebre l’Open Arms i insta l’Estat a “diferenciar-se” d’Itàlia

ACN Barcelona.-El govern d’Ada Colau ha tornat a oferir en les darreres hores Barcelona per rebre els 121 rescatats al Mediterrani, 32 menors, pel vaixell l’Open Arms, que espera un […]

Agències 07/08/2019

ACN Barcelona.-El govern d’Ada Colau ha tornat a oferir en les darreres hores Barcelona per rebre els 121 rescatats al Mediterrani, 32 menors, pel vaixell l’Open Arms, que espera un port on desembarcar des de fa quasi una setmana. L’alcaldessa accidental de Barcelona, Janet Sanz, ha reiterat aquest dimecres el compromís de Barcelona per ser una ciutat acollidora i refugi i ha instat l’estat espanyol a “diferenciar-se” de l’italià, que amb “Salvini al capdavant estan responent d’una forma inacceptable”. “Acollir no pot ser una opció, sinó que és una obligació moral i ètica”, ha afirmat Sanz. També ha assegurat que des del govern de Barcelona faran les “gestions pertinents amb l’Estat i les autoritats portuàries perquè puguin arribar a Barcelona, sinó ho fan en un altre port abans”.

En la mateixa línia s’ha expressat l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en un tuit publicat aquest dimarts, en què afirma que els estats europeus “han d’assumir ja que l’ajuda humanitària és un deure, no una opció”. “Barcelona, València, Nàpols i Palerm som algunes de les ciutats disposades a acollir-los”, recorda Colau.