Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 05 de juny del 2023

El govern britànic planeja començar a traslladar els sol·licitants d’asil a bases militars o ferris en desús

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El govern del Regne Unit planeja començar a traslladar els sol·licitants d’asil a bases militars o embarcacions en desús en les pròximes setmanes. Fins ara, l’executiu de Rishi Sunak albergava els migrants en hotels com a part de l’obligació legal del govern de proporcionar als sol·licitants d’asil un allotjament. Segons avança la premsa britànica, els conservadors pretenen posar punt final a aquesta política que, segons la ministra d’Interior britànica, Suella Braverman, té un cost de 6 milions de lliures al dia. Ara com ara, més de 51.000 persones estan allotjades en 395 hotels del país, segons afirmen els mitjans britànics.

Les antigues bases aèries de Lincolnshire i Essex es troben entre els llocs que l’executiu conservador estaria examinant.

Publicitat

L’anunci arriba setmanes després que el govern de Sunak presentés una nova llei d’immigració que preveu prohibir a qualsevol persona que entri de forma irregular al país -a través del canal de la Mànega- demanar asil a l’arribada, ni tampoc posteriorment.

El nou reglament, que manté la política de deportar els sol·licitants a Ruanda mentre esperen la resolució de la petició, també contempla incrementar els mitjans per detenir-los i expulsar-los, així com altres mesures com estendre indefinidament la prohibició d’entrar al país de manera legal.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió