Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1708
La República

El Govern avisa el PSC sobre la Renda Bàsica Universal: “El mínim que s’espera és que es compleixin els acords”

ACN Barcelona – “Els compromisos s’han de complir”. És el missatge que ha llençat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, al PSC sobre la Renda Bàsica Universal (RBU). Durant la […]

Agències 07/03/2023

ACN Barcelona – “Els compromisos s’han de complir”. És el missatge que ha llençat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, al PSC sobre la Renda Bàsica Universal (RBU). Durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu, Plaja ha defensat el pla pilot de la mesura, i ha reiterat que “el mínim que s’espera” de l’altra part -en referència als socialistes- és “el compliment dels acords”. La portaveu ha afegit que qui s’oposi al compromís de la RBU “haurà d’explicar molt bé” la seva posició. Plaja ha apuntat que l’executiu manté contactes “permanents” amb els grups parlamentaris per diversos temes, sense entrar en més detall. El Govern i ERC defensen que l’acord pel pla pilot de la RBU està inclòs al pressupostari amb el PSC.

A l’anterior comissió d’Economia, <a href=”https://www.acn.cat/new/29d89edd-dc88-475d-b658-e0b5e5c7c45f/texts”>el PSC va aconseguir</a> tombar el pla pilot de la RBU, fent pinça amb Junts, que constava als pressupostos. “A cap país s’està executant perquè sembla impossible poder-ho assumir”, ha tornat a argumentar aquest dilluns la portaveu socialista, Èlia Tortolero, que creu que seria “millor” invertir en altres polítiques al país.

PSC, Junts, Cs, Vox i PPC van tombar el 3 de març el <a href=”https://www.acn.cat/new/ce6a3128-da89-4df4-a13a-7fe4917a99bc/texts”>pla pilot de la RBU</a>, que contemplava l’article 58 de la llei de mesures fiscals, coneguda com a llei d’acompanyament als pressupostos. La votació es va produir a la Comissió d’Economia tot i que l’última paraula de com quedaran els pressupostos i la llei d’acompanyament la tindrà el ple de la cambra divendres, quan els comptes quedaran definitivament aprovats.

La diputada d’ERC Raquel Sans va assenyalar la “sociovergència real” fent referència a les votacions en què PSC i Junts han coincidit en el vot. I va recordar al PSC que en la pàgina 25 de l’acord de pressupostos s’estableix que no s’incorporaran noves qüestions en les votacions al Parlament.