Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

El Govern avaluarà les intervencions de participació social a les presons per millorar la reinserció dels interns

ACN Barcelona.-El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència farà una proposta per avaluar el funcionament de les Taules de Participació Social (TPS) dels centres penitenciaris catalans. Al llarg del […]

Avatar
Agències 23/03/2021

ACN Barcelona.-El Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència farà una proposta per avaluar el funcionament de les Taules de Participació Social (TPS) dels centres penitenciaris catalans. Al llarg del 2021 l’Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques (Ivàlua) avaluarà les TPS conjuntament amb el Departament de Justícia. Segons el Govern, s’utilitzarà una metodologia innovadora per fer l’avaluació, basada en la teoria del canvi. El Departament explica que es generarà un mapa conceptual dels aspectes clau de la intervenció i els efectes que es generen. Amb aquesta metodologia “científicament rigorosa”, asseguren, es podrà identificar els indicadors, els agents clau involucrats i la informació per mesurar el canvi.

Segons l’executiu, l’objectiu és millorar el funcionament de les taules de participació social i l’assessorament de la Sub-Direcció General de Participació Ciutadana del Departament de Justícia.El Departament recorda que les TPS actuen com a òrgans consultius i de relació entre Justícia i les entitats col·laboradores i de voluntariat que treballen per a la reinserció dels interns. El 2017 es va elaborar el ‘Manual de dinamització de les TPS’, un document per ajudar a consolidar-les com a espais de trobada i treball compartit entre el centre, les entitats socials i la resta d’agents que participen en la seva activitat.