Dijous, 28 de gener de 2021 - Edició 916
La República

El Govern autoritza la signatura del nou conveni marc amb el Consell General de Cambres

ACN Barcelona.-El Govern ha autoritzat la subscripció del nou conveni marc entre la Generalitat i el Consell General de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya. El […]

Avatar
Agències 12/01/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha autoritzat la subscripció del nou conveni marc entre la Generalitat i el Consell General de les Cambres Oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya. El document estableix el marc de referència per als diferents instruments de col·laboració que cada departament acordi amb el Consell de Cambres i actualitza el marc vigent, signat el 2011. Aquesta signatura culmina la labor iniciada el 2019, quan els òrgans de seguiment previstos pel mateix conveni marc van expressar la voluntat de posar al dia el model de relació entre l’administració catalana i els ens camerals. La finalitat és assolir la màxima eficiència possible en la implementació dels projectes adreçats a la reactivació del teixit empresarial.

El conveni és un mecanisme de coordinació de l’acció de govern dels departaments de la Generalitat amb les cambres de comerç. L’actualització del conveni marc respon a la caducitat del document del 2011 i a les necessitats de donar resposta a les noves demandes de l’economia catalana i adequar-lo a la nova regulació del funcionament de l’Administració. Al document s’hi ha incorporat la possibilitat que els convenis puguin tenir caràcter pluriennal o l’ampliació dels instruments de col·laboració que es podran fer servir en aquesta relació.Les accions previstes a realitzar per les cambres correspondran a les seves funcions públiques, fonamentalment en els camps de la internacionalització, la formació, la competitivitat i sostenibilitat i estaran relacionades amb els àmbits competencials dels departaments. També es preveu la possibilitat de subscriure acords bilaterals entre una cambra i un departament de la Generalitat o el seu sector públic, sense la participació directa del Consell de Cambres. En qualsevol cas, aquests acords tindran caràcter excepcional i es limitaran a àmbits d’actuació que, per la seva especificitat, no tinguin encaix en el conveni marc. Entre 2011 i 2019, s’han signat entre quatre i set convenis anuals entre els departaments de la Generalitat i les cambres i han donat cobertura a més de 650.000 actuacions i serveis de les corporacions camerals a empreses i professionals. El principal objectiu de preservar les funcions de les cambres és aconseguir una millora de la competitivitat de l’economia catalana i per a la defensa i promoció del comerç, la indústria i els serveis de Catalunya. A les cambres hi estan adscrites totes les empreses que fan activitats comercials, industrials, de serveis o navilieres, és a dir, unes 680.000 arreu de Catalunya.

Relacionats