Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El Govern autoritza els ens locals a regular l’oferta de taxi

ACN Barcelona.-El Govern ha autoritzat els ens locals a regular l’oferta del taxi, segons publica aquest dissabte el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). En un punt de […]

Agències 14/11/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha autoritzat els ens locals a regular l’oferta del taxi, segons publica aquest dissabte el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). En un punt de la resolució que prorroga restriccions per la covid-19 fins al 23 de novembre, l’executiu estableix que els ens locals poden, d’acord amb les seves competències, dictar les normes que considerin adients per determinar les reduccions en l’oferta de serveis en funció de la demanda previsible en el seu àmbit territorial d’actuació. Es podran ocupar totes les places del vehicle a excepció de la del copilot, que ha de quedar lliure, i al vehicle hi podrà haver un màxim de sis persones, inclòs el conductor.

La mesura afecta el transport en vehicles de fins a nou places, prestat amb llicències de taxi i d’autoritzacions de lloguer de vehicles amb conductor. La resolució estableix que els ens locals podran dictar les normes que considerin pel que fa als torns i el temps de conducció dels taxistes.La regulació de l’oferta del taxi era una reivindicació del sector, que s’ha mobilitzat les últimes setmanes davant de les seus de diverses administracions. Segons el sector, la caiguda de la demanda és superior al 80% i que els taxistes poden ingressar entre 30 i 40 euros de mitjana en 12 hores quan els costos d’explotació al dia se situen entre els 40 i els 60 euros.