Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Govern autoritza el traspàs de la gestió de l’estació d’esquí de Boí Taüll a FGC

ACN La Vall de Boí.-El Govern ha autoritzat el traspàs de la gestió de l’estació d’esquí de Boí Taüll, d’Actius de Muntanya a FGC. En aquest sentit, l’Empresa de Promoció […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN La Vall de Boí.-El Govern ha autoritzat el traspàs de la gestió de l’estació d’esquí de Boí Taüll, d’Actius de Muntanya a FGC. En aquest sentit, l’Empresa de Promoció i Localització Industrial de Catalunya, SA, (AVANÇSA), adscrita al Departament d’Empresa i Coneixement, transmetrà de forma gratuïta la seva participació en la societat Actius de Muntanya, SA, corresponent al 100% en el capital, a favor de FGC, adscrita a Territori i Sostenibilitat. El valor d’aquesta transmissió serà de 13.166.286,33 euros. Així, el Govern garanteix l’obertura de l’estació d’esquí la temporada 2020-21, fet que suposa un element clau en l’activitat econòmica a la Vall de Boí i a l’Alta Ribagorça ja que en depenen uns 140 llocs de treball directes i més de 300 d’indirectes.

El Consell Executiu ha aprovat el contingut del Pla de transitorietat 2020-2030 de l’estació d’esquí i esports d’hivern i de muntanya de Boí Taüll al grup Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). El Govern també ha autoritzat AVANÇSA a condonar i cancel·lar el préstec participatiu concedit a Actius de Muntanya, SA, per un import d’1,2 milions d’euros així com per aplicar la quantitat d’1,5 milions d’euros de romanent de tresoreria de l’exercici 2019 a Actius de Muntanya, SA, per reposar el dèficit d’explotació de la temporada 2019-2020.Dos anys de gestió que han mantingut l’activitat econòmica La societat Actius de Muntanya és la propietària de l’estació d’esquí de Muntanya situada a la Vall de Boí que va ser adquirida en execució de l’Acord de Govern aprovat el 23 de desembre del 2014. Els actius de l’estació es van arrendar a la societat Promocions Turístiques de la Vall, SA, fins al 30 d’abril del 2019. Però, el 8 de novembre del 2018 Promocions Turístiques de la Vall va renunciar unilateralment al contracte d’arrendament del qual era titular i, per tant, a la prestació del servei.Per a la gestió de la temporada 2019-2020, el Govern va aprovar el 12 de novembre del 2019 l’Acord de Govern que permetia a les empreses públiques Actius de Muntanya, SA, i FGC formalitzar un conveni de cooperació en la direcció de la gestió de l’estació d’esquí de Boí Taüll durant la temporada 2019-2020.El conveni determinava que la titularitat de l’activitat de l’estació d’esquí continuaria sent d’Actius de Muntanya i s’ocuparia de les relacions amb els treballadors, col·laboracions mercantils, proveïdors, empreses subministradores d’energia i també amb les administracions públiques. Per la seva part, Ferrocarrils col·laborava en la direcció de gestió de l’activitat de l’estació d’esquí i tenia l’encàrrec d’elaborar un pla de viabilitat de la gestió i explotació del negoci així com un pla d’inversions que havia de lliurar al Govern en acabar la temporada 2019-2020. El Govern, d’acord amb el pla de viabilitat, va proposar a FGC que fos el nou titular de l’explotació.Desprès de l’experiència en la gestió conjunta al llarg de la temporada 2019- 2020, i tenint en compte l’avaluació tant econòmica com jurídica de totes les possibles opcions de traspàs de la gestió de l’estació a Ferrocarrils, els òrgans de govern d’AVANÇSA i de FGC, un cop estudiat el Pla de viabilitat elaborat per experts independents, han acordat que la millor opció de transmissió de l’estació d’esquí és l’assumpció de la titularitat del capital i de la direcció i el control de la gestió i l’explotació de l’estació per part de FGC, segons ha informat el Govern.