Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Govern atura el PDU de la Colònia Güell i impulsa tres modificacions urbanístiques per acotar la construcció de pisos

ACN Santa Coloma de Cervelló – El Govern ha aturat la tramitació del Pla Director Urbanístic (PDU) de l’entorn de la Colònia Güell. El Departament de Territori ha detallat que […]

Agències 09/03/2023

ACN Santa Coloma de Cervelló – El Govern ha aturat la tramitació del Pla Director Urbanístic (PDU) de l’entorn de la Colònia Güell. El Departament de Territori ha detallat que diverses sentències judicials han tombat altres plans directors de l’àrea metropolitana per qüestions competencials, i això ha dut a reconsiderar la tramitació d’un PDU per afrontar el futur del recinte industrial. Com a alternativa, Territori ha anunciat que treballarà el desenvolupament urbanístic de la zona modificant tres documents: l’ARE (Àrea Residencial Estratègica) Riera de Can Solé, el PGM (Pla General Metropolità) del Recinte Industrial i el PGM de la resta de l’entorn. El Govern assegura que vol acotar la construcció inicialment prevista per garantir un “desenvolupament sostenible”.

La previsió és que els canvis als tres planejaments permetin “mantenir l’equilibri entre preservar espais de gran valor ambiental, el patrimoni cultural, la creació d’habitatge assequible i d’activitat econòmica”, segons han detallat aquest dijous el secretari de Territori, Urbanisme i Agenda Urbana, Francesc Sutrias, i el director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra.

Sutrias i Serra han recordat que l’entorn de la Colònia Güell, a cavall de Sant Boi i Santa Coloma de Cervelló, agrupa nuclis semirurals, residencials, industrials, espais agrícoles i corredors forestals. En aquest sentit, han assenyalat que els planejaments actuals preveuen la construcció de més de 207.700 m2 de sostre. D’aquests, més de 133.000 serien residencials -uns 1.570 pisos-, mentre que gairebé 71.000 m2 serien per a activitat econòmica. La resta, seria per a sostre addicional.

Amb la modificació dels tres planejaments anunciada aquest dijous, Territori ha recalcat la voluntat de revisar aquest sostre edificable per a què el nou escenari urbanístic sigui “sostenible ambientalment, socialment i econòmicament”. Sutrias i Serra han assegurat que les modificacions tindran en compte els processos participatius fets durant la tramitació del PDU i ha garantit que se n’iniciaran de nous.