Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

El Govern assumirà el deute elèctric del 2021 de 41.000 famílies vulnerables i condonarà el del 2022

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Govern assumirà el deute elèctric del 2021 de 41.000 famílies vulnerables i condonarà el del 2022. Ho ha anunciat aquest dimecres el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, en comissió al Parlament, on ha explicat que la darrera vegada que s’havia fet va ser el març del 2021. “Ha estat una de les primeres decisions que hem pres en aterrar a la conselleria, començar el tràmits administratius per poder-ho deixar resolt en els propers dies”, ha assenyalat. Es tracta d’una reivindicació que ja havien denunciat les entitats socials el setembre passat, quan van carregar contra l’executiu per l’incompliment dels compromisos adquirits amb Endesa.

De fet, l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) i la Taula del Tercer Sector Social van amenaçar de no assistir més en les reunions del grup de treball si no s’asseguraven avenços, avisant també d’un possible empitjorament de la crisi social arreu del territori.

Publicitat

Campuzano ha admès que la pobresa energètica és un dels temes que més preocupen la conselleria, recordant que es pateix en un 15,9% de les llars, enfilant-se fins al 16,9% en aquelles que tenen infants menors de 16 anys. “Estem complint el conveni, que ens obliga també a altres coses a uns i altres, però no podíem acceptar que el deute continués perseguint a les famílies”, ha afirmat.

De fet, el titular del Departament ha calculat que hi ha unes 30.000 famílies en situació de vulnerabilitat que haurien de rebre el bo elèctric estatal i que “probablement” una part del deute s’expliqui perquè diverses llars “no hi han pogut accedir”. “Tindria sentit ampliar-ne la cobertura i que es pogués governar des de Catalunya”, ha dit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió