Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

El Govern aprova una subvenció de 38 MEUR per millorar la planta de tractament de fracció orgànica del Vallès Oriental

ACN Granollers.-El Govern ha aprovat aquest dimarts una subvenció de 38 MEUR destinada a ampliar i millorar la planta de tractament de la fracció orgànica del Vallès Oriental, a Granollers. […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Granollers.-El Govern ha aprovat aquest dimarts una subvenció de 38 MEUR destinada a ampliar i millorar la planta de tractament de la fracció orgànica del Vallès Oriental, a Granollers. Es tracta d’una aportació que fa l’Agència de Residus de Catalunya al Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental per finançar la primera etapa del projecte. La subvenció ja havia estat aprovada per unanimitat com a pas previ pel Consell de Direcció de l’ARC el passat 22 d’abril. Els treballs estan previstos al Pla Territorial Sectorial d’Infraestructures de Gestió de Residus Municipals de Catalunya (PINFRECAT), que garanteix el finançament de totes les actuacions previstes.

Segons la previsió establerta a l’abril, les obres començaran l’any 2022 i acabaran el 2024 amb la posada en marxa de la planta a ple rendiment. L’ampliació permetrà tractar la fracció orgànica en dues línies separades i amb processos adequats segons la seva qualitat, incorporant nous sistemes de pretractament, així com reformar els sistemes existents, minimitzant la generació de rebuig.També s’incorporarà un sistema d’assecatge tèrmic del rebuig amb aprofitament energètic, que reduirà la generació i l’adequarà per a una valorització energètica posterior. De la mateixa manera, s’incorporarà un procés d’higienització del digest que no sigui compostat in situ.Les millores aplicades permetran ampliar la capacitat de digestió anaeròbia i de cogeneració amb biogàs i incorporar un sistema d’enriquiment per a la conversió a biometà. Per últim, també reorganitzarà altres activitats i serveis existents a l’equipament.