Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El Govern aprova una ampliació del pressupost de 1.230 MEUR per fer front a la despesa extra causada per la pandèmia

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts una ampliació del pressupost de 1.230 milions d’euros per fer front a l’augment de la despesa provocat per la pandèmia de coronavirus. El […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts una ampliació del pressupost de 1.230 milions d’euros per fer front a l’augment de la despesa provocat per la pandèmia de coronavirus. El vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ho ha anunciat durant una conferència al Cercle d’Economia, on ha remarcat que els diners es destinaran a Salut, a l’àmbit residencial, a la protecció social, la reactivació econòmica i el reforç de les estructures de la Generalitat. En aquest sentit, Aragonès ha dit que cal “impulsar la reactivació econòmica del país” i que “en moments complicats les administracions han de posar tota la seva fortalesa al servei de la ciutadania”.

Segons informa el Govern, aquesta modificació dels comptes públics es fa a càrrec del primer tram del fons covid-19 estatal creat per finançar l’impacte extraordinari de la pandèmia en els pressupostos dels territoris. La normativa vigent estableix que, per tal d’incorporar nous ingressos als comptes públics, s’han de generar els corresponents crèdits pressupostaris de despesa per un import equivalent. Per aquesta raó, el Govern ha aprovat avui una generació de crèdit per valor de 1.230 milions d’euros, que es destinaran a una nova partida creada a l’efecte en el capítol pressupostari del fons de contingència. Des d’allà s’aniran transferint recursos als diferents departaments en funció de les seves necessitats. Segons l’executiu, aquesta generació de crèdit permetrà, d’una banda, reposar els recursos d’aquells departaments que en els darrers mesos han hagut d’avançar una part important del seu pressupost anual per cobrir despeses d’emergència derivades de la covid-19. I de l’altra, atendre les noves necessitats “urgents i inajornables” que es vagin produint, així com també cobrir la pèrdua d’ingressos de la Generalitat que ha afectat notablement àmbits com el del transport públic.L’import generat s’haurà d’ajustar a l’assignació definitiva que autoritzi el Ministeri d’Hisenda per a Catalunya d’acord amb els criteris establerts al Real Decret Llei 22/2020, de 16 de juliol, pel qual es regula la creació del Fons Covid19 i s’estableix les regles relatives a la seva distribució i lliurament.