Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

El Govern aprova un programa de suport als Bombers que preveu incorporar 154 places de reforç fins al 2024

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat la creació del programa de suport al cos de Bombers amb un reforç específic de personal per als anys 2022-2024 que superi l’estacionalitat […]

Agències 24/05/2022

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat la creació del programa de suport al cos de Bombers amb un reforç específic de personal per als anys 2022-2024 que superi l’estacionalitat de les campanyes forestals. El programa preveu la incorporació de 154 reforços durant aquest període de temps, amb un pressupost total de 9,7 MEUR. L’objectiu és tenir més recursos humans durant tot l’any, tenint en compte que els incendis ara no es limiten només al període estival. De fet, la campanya forestal com a tal és ja un mes més llarga que fa 20 anys.

En concret, es reforçaran els mitjans aeris, amb la contractació de sis tècnics especialistes per a tot el programa. A les sales de control hi haurà una dotació de 37 tècnics especialistes operadors de control per a tot el pla i 28 més per a un període de tres mesos cada any. També es reforcen els equips de prevenció activa forestal permanents a la regió, amb 9 persones. També està prevista la contractació de conductors, personal d’administració i comunicació i tècnics especialistes de la Unitat Tècnica GRAF.