Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Govern aprova un decret per poder fer efectiu l’inici de l’activitat de Loteries de Catalunya

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat el Decret llei de mesures urgents d’ordenament del joc de loteria de la Generalitat de Catalunya. La normativa adopta les mesures necessàries i efectua les […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat el Decret llei de mesures urgents d’ordenament del joc de loteria de la Generalitat de Catalunya. La normativa adopta les mesures necessàries i efectua les modificacions normatives imprescindibles per fer efectiu l’inici de l’activitat de Loteries de Catalunya SAU amb plenes garanties. En termes generals, les mesures incloses en el decret llei “modernitzen i racionalitzen” la gestió de la xarxa comercial de Loteries de Catalunya. Fins al moment, l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat de Catalunya (EAJA) concedia una autorització administrativa als 2.200 punts de venda existents. A partir d’ara, Loteries de Catalunya SAU subscriurà contractes mercantils amb els nous punts de venda.

Les persones titulars d’autoritzacions vigents no es veuran afectades i seguiran amb aquesta vinculació fins a la seva finalització, tret que optin pels nous contractes com a instrument de vinculació, ja que les condicions econòmiques seran les mateixes. Per altra banda, el decret equipara les loteries catalanes amb les loteries d’àmbit estatal en matèria de comercialització dels nous jocs de loteria o la modificació dels jocs en funcionament. Així mateix, la normativa adopta mesures per garantir el màxim retorn social dels beneficis obtinguts per la comercialització del joc de loteria reservat a la Generalitat, destinats al finançament de programes, inversions i actuacions que promoguin la prosperitat i la cohesió social. L’aprovació d’aquest decret és el darrer pas de la transformació de l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat de Catalunya (EAJA) en una societat anònima de naturalesa unipersonal, amb capital 100% públic. En aquest sentit, l’Executiu ha cregut “urgent i necessari” adoptar mesures extraordinàries per adequar l’activitat del joc de loteria a la nova forma jurídica i organitzativa de Loteries de Catalunya SAU.