Diumenge, 24 de gener de 2021 - Edició 913
La República

El Govern aprova un acord amb Provença-Alps-Costa Blava per promoure intercanvis d’alumnes i professors

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i la Regió Acadèmica de Provença-Alps-Costa Blava amb l’objectiu d’incrementar el coneixement de la llengua […]

Avatar
Agències 12/01/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts un acord de col·laboració entre el Departament d’Educació i la Regió Acadèmica de Provença-Alps-Costa Blava amb l’objectiu d’incrementar el coneixement de la llengua francesa per part dels alumnes catalans. L’acord preveu els intercanvis d’alumnat i professorat i els projectes educatius entre centres catalans i francesos, entre d’altres iniciatives. El conveni s’emmarca en un seguit de programes de mobilitat que Educació du a terme en diferents etapes educatives i tindrà una durada de quatre anys. L’acord s’afegeix als ja existents amb Montpeller, Grenoble, Lió, la Borgonya i el Quebec.

L’acord estableix una sèrie d’objectius a assolir en diferents àmbits. En l’àmbit de l’educació general, promoure l’ensenyament de les respectives llengües a través de programes d’intercanvi; desenvolupar associacions entre centres de primària i de secundària per fer projectes conjunts i dur a terme el programa de mobilitat individual dels alumnes a mitjà termini per a la immersió completa, entre altres. En matèria de formació professional, entre altres objectius, el conveni busca establir vincles entre centres educatius d’FP; promoure intercanvis educatius i impulsar que es facin pràctiques en institucions o empreses de l’altra part i intercanvis de professors de formació professional i de llengua francesa i catalana.

Relacionats