Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Govern aprova reordenar els equipaments penitenciaris de Barcelona

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts autoritzar la modificació dels terminis i condicions establertes al conveni entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per reordenar els equipaments […]

Avatar
Agències 30/06/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts autoritzar la modificació dels terminis i condicions establertes al conveni entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per reordenar els equipaments penitenciaris a la ciutat. A través del nou conveni que se signarà, l’Ajuntament cedirà gratuïtament a la Generalitat la propietat de dues parcel·les ubicades a la Zona Franca per construir-hi equipaments. Una de les parcel·les té 20.006 m2 i l’altra 6.500. A més, el consistori atorgarà també un dret d’ús sobre les finques on actualment es troba el Centre Penitenciari de Joves fins que es produeixi el trasllat efectiu als nous centres.

L’anterior conveni, subscrit el 2017, fa possible que la Generalitat construeixi els nous equipaments penitenciaris per reordenar el mapa penitenciari a la ciutat de Barcelona. A més, també fa possible que estableixi els criteris per promoure la modificació del Pla general metropolità i permetre així la implantació de nous equipaments penitenciaris en aquests sòls. Per altra banda, també permet que concreti el compromís de reparcel·lació i transmissió dels sòls de l’àmbit de la Trinitat Vella per part de la Generalitat de Catalunya a favor de l’Ajuntament de Barcelona, entre altres.