Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El Govern aprova modificar els termes municipals d’Aitona i Torres de Segre, i de les Franqueses i Cànoves i Samalús

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat modificat els termes municipals de les poblacions d’Aitona i Torres de Segre, d’una banda; i de les Franqueses del Vallès i de Cànoves i Samalús, […]

Avatar
Agències 02/02/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat modificat els termes municipals de les poblacions d’Aitona i Torres de Segre, d’una banda; i de les Franqueses del Vallès i de Cànoves i Samalús, de l’altra. El consell executiu ho ha fet després que els plens municipals ho hagin acordat així. Els canvis consisteixen a modificar un tram de la línia de terme i la conseqüent segregació i agregació recíproca de territori entre els municipis. Es fan per adaptar-se a larealitat urbanística i territorial actual.

En el primer cas, s’altera el terme municipal d’Aitona i de Torres de Segre en la zona urbanitzada situada l’oest del Pantà d’Utxesa. En el segon cas, es modifica el terme municipal entre les Franqueses del Vallès i Cànoves i Samalús en el sector oest de la urbanització de Ca l’Esmandia. El Departament de la Presidència és competent per fitar els termes municipals, d’acord amb el que estableix el Decret 244/2007, de 6 de novembre, pel qual es regula la constitució i la demarcació territorial dels municipis, de les entitats municipals descentralitzades i de les mancomunitats de Catalunya.