Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

El Govern aprova la implementació d’un programa per optimitzar l’ús d’antibiòtics

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la implementació dels programes d’optimització d’ús d’antibiòtics PROA en l’àmbit hospitalari, l’atenció primària i sociosanitari. Aquest pla estratègic i d’acció pretén reduir el […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts la implementació dels programes d’optimització d’ús d’antibiòtics PROA en l’àmbit hospitalari, l’atenció primària i sociosanitari. Aquest pla estratègic i d’acció pretén reduir el risc de selecció i disseminació de resistències als antimicrobians (PRAN) i està coordinat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS). S’implementarà a tots els àmbits sanitaris, per tal de reduir, o almenys frenar, el creixement de les resistències. L’adhesió al conveni estableix que l’AEMPS aportarà al Departament de Salut fins a 50.000 euros anuals, de forma proporcional en funció de la data d’eficàcia de l’acte d’adhesió formalitzat.

La vigència del conveni serà de quatre anys des de la publicació al BOE, després de la inscripció en el Registre electrònic estatal d’òrgans i instruments de cooperació del sector públic estatal, i podrà prorrogar-se mitjançant acord exprés per quatre anys addicionals.