Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El Govern aprova la delegació de la gestió del Port Olímpic de Barcelona a l’Ajuntament

ACN Barcelona.-El Consell Executiu ha donat llum verda a la delegació de les competències de gestió del Port Olímpic de Barcelona a l’Ajuntament per un període de 30 anys. Aquesta […]

Avatar
Agències 17/12/2019

ACN Barcelona.-El Consell Executiu ha donat llum verda a la delegació de les competències de gestió del Port Olímpic de Barcelona a l’Ajuntament per un període de 30 anys. Aquesta cessió es formalitzarà pròximament perquè sigui efectiva l’abril del 2020, un cop venci la concessió actual. Un cop presa aquesta decisió, el consistori començarà un procés de transformació amb una inversió de 39 MEUR, tal com va anunciar fa unes setmanes. El govern municipal preveu tancar les discoteques hi ha la zona abans de l’estiu i el nou espai estarà lligat a l’economia blava, l’esport i la restauració de proximitat. Els restaurants que hi ha al moll de Gregal podran quedar-se fins al 2023, quan es preveu reformar aquesta part.

L’Ajuntament té atorgada la concessió per a la construcció i explotació del Port Olímpic des de l’abril del 1990. La titularitat de la infraestructura és de la Generalitat, però per la singularitat d’aquesta infraestructura, Govern i consistori municipal han decidit que, un cop finalitzi la concessió actual, el govern municipal assumeixi la gestió pública directa de la instal·lació.Entre les competències que la Generalitat delega a l’Ajuntament, hi ha l’organització, la gestió i l’administració del Port; l’aprovació del reglament particular de policia, gestió i explotació del port; les funcions de policial, inspecció i coordinació de l’ocupació del domini públic; la incoació, instrucció i resolució dels procediments sancionadors que corresponguin; la planificació, l’elaboració de projectes i l’execució i contractació d’obres; l’ordenació d’usos dins de les zones portuàries; la direcció, l’organització i la gestió dels serveis afectats al domini públic, i la gestió i recaptació dels tributs portuaris.Segons els plans de l’Ajuntament, la primera intervenció es farà al Dic de Recer, per solucionar els problemes d’ultrapassament que pateix. El projecte es podrà licitar un cop s’executi la delegació de competències aprovada aquest dimarts pel Govern i les obres es podrien començar el proper any. La remodelació prevista a tot el port permetrà guanyar més del doble de l’espai públic actual.Dels beneficis generats pel Port Olímpic durant els 30 anys de cessió de competències, s’aportarà una part a la Generalitat, no inferior a 5 MEUR, que es destinarà a inversions al sistema portuari de Catalunya.El port, que va ser seu de les proves olímpiques de vela el 1992, té una capacitat de 740 amarratges i una superfície total de 180.175 metres quadrats. Té quatre molls, el de la Marina, el de Mestral, el de Gregal i el de Xaloc.