Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El Govern aprova la creació d’una delegació al Brasil

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat la creació d’una nova delegació al Brasil. La seu serà a la ciutat de Brasília i la seva tasca serà facilitar la representació […]

Agències 02/08/2022

ACN Barcelona – El Govern ha aprovat la creació d’una nova delegació al Brasil. La seu serà a la ciutat de Brasília i la seva tasca serà facilitar la representació institucional del Govern a la República Federativa del Brasil. Segons l’executiu es renova així l’aposta per una presència institucional a l’Amèrica Llatina, i remarquen que es tracta d’una delegació en un país “clau” a la regió i “d’especial interès per a Catalunya pels vincles existents i potencials”. A banda, l’executiu també ha aprovat que Eslovènia deixi de pertànyer a l’àmbit d’influència de la delegació del sud-est d’Europa i que s’incorpori a la delegació de l’Europa Central.

D’aquesta manera, la delegació a Europa Central representarà institucionalment el Govern a Àustria, Eslovàquia, Eslovènia, Hongria, Liechtenstein, Polònia i la República Txeca. Pel que fa a la delegació al sud-est d’Europa, el seu àmbit d’actuació inclourà Croàcia, Bòsnia i Hercegovina, Bulgària, Montenegro, Romania i Sèrbia.

Dues delegacions canvien de nom

A més, el Consell Executiu ha acordat modificar les denominacions de dues delegacions “per adequar-les als seus mandats mitjançant expressions geogràfiques més adients”. D’una banda, la delegació a Tunísia passa a denominar-se delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Nord d’Àfrica. Amb seu a Tunis, el seu àmbit d’actuació continua sent Tunísia, Algèria i el Marroc.

Per altra banda, la delegació als Estats Units d’Amèrica passa a anomenar-se delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya als Estats Units i al Canadà. Amb seu a la ciutat de Washington, facilita la representació institucional del Govern als Estats Units i també al Canadà.